
Gerecht | Recepten |
---|---|
Aantal Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 min |
Kooktijd | 45 min |
Totale Tijd | 75 min |
asperges, |
Ingrediënten
- 350 g risottorijst
- 1 l kippenbouillon
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 50 g parmezaan
- 150 g witte asperges
- 150 g groene asperges
- 6 gekookte mini rode bietjes
- assortiment bospaddenstoelen
- 3 el olie
- 1 kl balsamico-azijn
Bereidingswijze
- Versnipper de sjalot en look en stoof deze glazig in 1 eetlepel olie.
- Voeg de risottorijst toe en laat even mee stoven, blus na enkele minuten met een beetje kippenbouillon en laat inkoken. Herhaal dit proces tot de risottorijst gaar is. Roer regelmatig.
- Meng op het laatste de parmezaan onder de risotto tot een smeuïge massa. Kruid af naar smaak met peper of zout.
- Schil de witte asperges en snij het houtige uiteinde af. Snij bij de groene asperges enkel het uiteinde af. Kook de asperges beetgaar.
- Bak de bospaddenstoelen ondertussen in 1 eetlepel olie goudbruin.
- Warm de rode bietjes afzonderlijk op en breng op smaak met een beetje balsamico-azijn, olie, peper en zout. Doe dit in een aparte pan want de bieten verkleuren de risotto snel tot een roze massa.
- Breng de verschillende ingrediënten samen op het bord, rasp nog een beetje parmezaan over het geheel en werk af met een paar druppels goede olijfolie.
- Tip: De ideale bereiding van asperges is: de stengel koken en de koppen stomen. Gebruik hiervoor een hoge cylindrische kookpot waarbij de koppen boven water staan.
Aanbevolen Producten
€16,95