Download eBook

Kort gewokte aspergesalade met garnalen

Aspergesalade met garnalen
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 1
Bereidingstijd min
Kooktijd min
Totale Tijd 0 min

Ingrediënten

  • 5 asperges
  • ca. 8 kappertjes
  • enkele takjes dille
  • enkele erwtenscheuten
  • 5 g bieslook (fijn gesneden)
  • 50 g grijze garnalen
  • peper en zout
  • Voor de kruidenolie:
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 30 g bladpeterselie
  • 30 g koriander
  • 1/2 limoen
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Frituur de kappertjes op 160°C tot ze bovendrijven en niet meer bruisen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. De kruidenolie: Blancheer de kruiden en laat ze afkoelen in ijswater.
  3. Knijp de kruiden goed uit zodat er zo min mogelijk water mee in de olie gaat.
  4. Mix de kruiden met de olijfolie.
  5. Giet de olie door een zeer fijne zeef.
  6. Kruid af met peper en zout en het sap van 1/2 limoen. Doe de olie in een spuitflesje.
  7. De salade: Schil de asperges. Snij deze, met behulp van een dunschiller, in lange dunne slierten.
  8. Zet je wok op een hoog vuur en doe er een scheut olie in. Wanneer de olie heet is, bakken we de aspergeslierten kort aan.
  9. Kruid af met peper en zout.
  10. Neem een mengkom. Vermeng de slierten met de garnalen en de kruiden en schik op een bord. Bestrooi met de gefrituurde kappertjes.
  11. Doe er een beetje groene kruidenolie overheen.

Aanbevolen Producten

 

Aanbieding!
16,95 13,50
Aanbieding!
159,00 99,00
Aanbieding!
Aspergeskoken-e-book-left
ALLES WETEN OVER ASPERGES?

ASPERGE E-BOOK

Gratis downloaden

Download het nieuwe asperges E-book 
en ontdek nog meer aspergerecepten, tips en tricks

DOWNLOAD