Download eBook

Roerbak asperges met tijgergarnalen

Roerbak-asperges-met-tijgergarnalen
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 20 min
Totale Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 500 g Thaise asperges
  • 12 verse tijgergarnalen
  • 1 pakje chili noedels
  • 2 stengels limoengras
  • 2 wortels
  • 1 bussel of lente-uitjes
  • 2 teentjes look
  • 200 ml bouillon
  • 1/2 bussel kervel
  • 2 tl. hazelnootolie
  • 1 mango
  • chilikruiden

Bereidingswijze

  1. Kook de chili noedels volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil en snij de wortels. Was en snij de lente-uitjes in stukjes, het citroengras in ringen en de mango in blokjes.
  3. Blancheer de Thaise asperges gedurende 3 minuten in de aspergekoker.
  4. Snij vervolgens de knoflook fijn en bak kort aan met hazelnootolie in de wok. Voeg verse tijgergarnalen toe.
  5. Bak gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens alle groenten (behalve de asperges) en bak nog eens 5 minuten.
  6. Blus het geheel met bouillon en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen.
  7. Voeg de chilinoedels en de asperges toe. Roer het geheel om en breng op smaak.
  8. Garneer met gehakte kervel.
  9. Smakelijk!

Aanbevolen Producten