Download eBook

Kalfsfilet met groene asperges en tallegio-kaas

Kalfsfilet-met-groene-asperges-en-Tallegio-kaas
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 40 min

Ingrediënten

  • 1 kalfsfilet van 600g
  • 12 groene asperges
  • 200 g Tallegio
  • 2 dl kalfsfond
  • 5 el rode wijn

Bereidingswijze

  1. Kook de groene asperges beetgaar in ruim kokend water. Laat schrikken in ijswater.
  2. Snij de kalfsfilet in 4 gelijke porties en snij deze 'en enveloppe'. Schik telkens 3 asperges en een sneetje Tallegio op de escalope en rol op.
  3. Kruid de stukken vlees met peper en zout en kleur ze aan in je bakpan. Schik op een ovenplaat en gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
  4. Deglaceer de pan met de rode wijn, laat even opkoken en werk af met de fond. Laat kort inkoken.
  5. Schik een kalfsvleespakketje op het bord en werk af met de saus.

Aanbevolen Producten