Download eBook

Japanse soep met sobanoedels, witte asperges en gerookte eend

Japanse-soep-met-Sobanoedels-witte-asperges-en-gerookte-eend
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 45 min
Totale Tijd 55 min

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 150 g gerookte eend
  • 150 g Sobanoeldels
  • 4 eieren
  • 1 l kippenbouillon
  • 20 g gemberwortel

Bereidingswijze

  1. Maak een kruidige maar heldere kippenbouillon met gember.
  2. Kook de sobanoedels in bouillon.
  3. Schil de witte asperges en snij het houtige uiteinde af. Kook de asperges beetgaar.
  4. Pocheer de eitjes.
  5. Doe de bouillon met sobanoedels in een kom samen met de asperges. Leg er een paar sneetjes gerookte eend en het gepocheerd eitje op. Kruid af met peper en zout.
  6. Snij net voor het serveren het eitje door zodat het eigeel zich mengt met de soep.

Aanbevolen Producten