Download eBook

Courgettini met asperges en peterselie-pesto

Courgette-spaghetti-met-asperges-en-peterseliepesto
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 2
Bereidingstijd 20 min
Kooktijd 20 min
Totale Tijd 40 min

Ingrediënten

  • 3 courgetten
  • 300 g witte asperges
  • 2 el olie
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 5 el olijfolie
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 teentje look
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en snij de harde uiteinden af en kook de asperges beetgaar in ruim kokend water.
  2. Maak spaghetti van de courgetten, gebruik enkel de groene buitenste laag van de courgette. Met een mandoline gaat dit zeer gemakkelijk.
  3. Bak de spaghetti van courgetten kort in een pan met wat olie.
  4. Maak ondertussen de pesto. Doe de look, pijnboompitten, bladpeterselie, parmezaan en olijfolie in de blender en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

Aanbevolen Producten