
Gerecht | Hoofdgerecht |
---|---|
Aantal Personen | 4 |
Bereidingstijd | 25 min |
Kooktijd | 15 min |
Totale Tijd | 40 min |
Ingrediënten
- 24 witte asperges
- 4 eieren
- 1 scheutje azijn
- 160 g boter
- 2 el gehakte peterselie
- peter, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de asperges met een dunschiller en werk van het kopje naar onderen toe.
- Snij onderaan het harde uiteinde af.
- Kook de asperges mooi krokant in 5 à 6 minuten.
- Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.
- Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Plet ze fijn met behulp van een vork.
- Smelt de boter en schep het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte.
- Doe de geklaarde boter, geplette eieren en gehakte peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer je ‘asperges op Vlaamse wijze’ meteen.
Aanbevolen Producten